Lovindi

Webshop » Rood » Santa Ema Carmenere (Chili)

Santa Ema Carmenere (Chili)

Santa Ema Carmenere (Chili) Santa Ema Carmenere (Chili)€ 8,30 € 7,47

Beschikbaar

Domein: 
Santa Ema is gelegen in de Rapel en Maipo Valley in Centraal Chili.
In 1917 emigreerde Pedro Pavone Voglino van de beroemde wijnstreek Piemonte Italië, naar de Maipo Vallei in Chili. Daar zette hij de familie traditie verder en plantte er de Europese wijnstokken Cabernet Sauvignon, Merlot en Sauvignon blanc aan. Twintig jaar lang verkocht hij zijn druiven aan Chileense wijnhuizen. Daarna besliste hij samen met zijn zoon om de nu prestigieuze Vina Santa Ema te maken. De zomers met hoge temperaturen overdag en koele nachten zorgen voor de excellente ontwikkeling van de aroma’s van de druiven.

Vinificatie: 
De selectie van deze druiven is streng. Alleen de beste en mooiste Carmenere druiven komen terecht in deze Santa Ema Carmenere. Na een zachte persing ondergaat deze top wijn van Santa Ema Select Terroir een houtlagering van 6 tot 8 maanden. 

Omschrijving: 
De wijn is violet- kleurig. Donker fruit zoals bosbessen en bramen maar ook het kruidige karakter van de Carmenere is zeker aanwezig. Een beetje rokerige, chocoladee, mokkatoetsen. De smaak is in evenwichtig en vol, met enorm zachte tannines en een fluwelige afdronk. Een charmeur!

 Schenken: 
Rood vlees & Pasta