Lovindi

Webshop » Rood » Italië » Scaia Paradiso 2016

Scaia Paradiso 2016

Tenuta Sant'Antonio - Scaia Paradiso 2016 Scaia Paradiso 2016
Tenuta Sant'Antonio - Scaia Paradiso 2016 Scaia Paradiso 2016Tenuta Sant'Antonio - Scaia Paradiso 2016 Scaia Paradiso 2016€ 14,90 inclusief BTW

Uitverkocht

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 14,16
Unieke wijn, boordevol smaak, met heerlijke toetsen van sappig fruit & specerijen. Aangenaam, sappig en fluweel zacht in de mond. Leuk weetje, de fles is afgesloten met een glazen stop welke ervoor zorgt dat de wijn zijn fruit en kruidigheid maximaal behoudt. 

Herkomst / domein
Italie, Veneto

De vier broers Castagnedi (Armando, Paolo, Tiziano en Massimo) kregen de liefde voor wijn van huis uit mee in het gebied ten oosten van het Gardameer. In eerste instantie werkten zij jaren als technisch adviseurs door heel Italië om in 1989 hun krachten te bundelen en 30 hectaren te kopen ten noordoosten van de stad Verona. Samen met het land van hun vader beslaat Tenuta Sant’Antonio momenteel 50 hectare op zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 120 tot 320 meter en zijn aangeplant met de blauwe druiven corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay. Hiervan produceren ze onder andere Amarone, Valpolicella en Soave.

In het Veneto-dialect betekent het woord "scaia" een chip van steen, krijt, kalksteen: het is een eerbetoon aan de bodem waar  Tenuta Sant'Antonio een reeks unieke jonge wijnen produceert, hoofdzakelijk gericht op frisheid, vlot drinkbaar & complexe aroma's. Deze Paradiso bevat al deze karakteristieken, maar voegt hier een heerlijke complexiteit aan toe, afkomstig van de gedroogde druivenschillen. 

Omschrijving

Een uitgesproken blend van corvina, corvinone, rondinella, cabernet sauvignon. De druiven worden manueel geplukt en vervolgens gedurende 20 dagen gedroogd in de zon. Dit proces draagt bij aan de unieke, krachtige en kruidige smaak van de wijn. 
Na het drogen volgt de fermentatie onder gecontroleerde temperatuur in inox-tanks en dit gedurende 20 dagen, met geselecteerde organische gist.  
Hierna kan de wijn gedurende 10 maanden rusten in grote vaten (Franse eik) van wel 500l. 

Het resultaat mag er zijn. Robijnrode wijn met paarse reflecties en aroma’s van morellen, bosbessen, gekonfijt rood fruit en specerijen als zwarte peper, zoethout, cacao en tabak. De smaak is vol, zacht en warm met een fluwelige structuur.

Bedruiving

corvina, corvinone, rondinella, cabernet sauvignon

Schenken

Serveer op 14 à 16 °Celsius bij pasta of risotto met truffel, paddenstoelen en sauzen op basis van vlees, bij gegrild rood of varkensvlees en bij rijpe kazen.