Lovindi

Webshop » Rood » Italië » Marchesi Antinori "Tignanello" 2018

Marchesi Antinori "Tignanello" 2018

Marchesi Antinori "Tignanello" 2018 Marchesi Antinori "Tignanello" 2018€ 104,00

Uitverkocht

TOP 100 van de meest opwindende wijnen ter wereld !

Tignanello is een icoonwijn, misschien zelfs wel DE icoonwijn van Italië. Hij is de pionier van de Supertuscans. In de allerbeste Italiaanse en gastronomische restaurants kan je een Tignanello bestellen. De 'supertuscan' Tigannello 2018 is opnieuw een absolute topwijn van het uitzonderlijk jaar 2018.

Een complexe verfijnde neus met aroma's van vanille, chocolade, tabak, bramen- en zoethout. De smaak is heerlijk vol, delicaat en zijdezacht met mooie accenten van zoethout en vanille. Maar zeker ook een tikkeltje pittigheid die de wijn extra complexiteit geeft. Soepele tannines in de mond met een hartige frisheid die de persoonlijkheid van de Sangiovese eerbiedigt. Het evenwicht tussen zuren en tannines is uitstekend. Een overheerlijke afdronk, zeer lange lengte! Tignanello is een wijn die je jong moet kopen want hij is altijd snel uitverkocht. Vervolgens moet je hem zeker enkele jaren kelderrijping geven zodoende dat de Tignanello perfect op dronk is.

Een must have-wine voor iedere Tignanello-verzamelaar!

Bedruiving
80% Sangiovese - 15% Cabernet Sauvignon - 5% Cabernet Franc

Foodpairing
Ideaal bij gegrild runds-of varkensvlees, smaakvolle vleesgerechten zoals lamsvlees, pluimvee, zuiderse, aziatische of latijns-amerikaanse keuken, zelfs visgerechten op basis van roodbaars.

Domeininfo
De naam Antinori duikt al in 1385 op in de archieven van de Italiaanse wijnbouw. Vandaag wordt het bedrijf geleid door markies Piero Antinori en zijn drie dochters. Traditie, passie en intuïtie zijn de kernwoorden die de familie gebruikt om hun filosofie te omschrijven. Zij is bekend als een van de grootste producenten van kwaliteitswijn uit de Laars. Toscane en Umbrië, waar de familie sinds mensenheugenis heel wat eigendommen bezit, zijn de bakermat van het Antinori-imperium. Met wijngaarden in de appellaties Chianti Classico, Bolgheri, Montalcino, Orvieto en Montepulciano is ze aanwezig in de roemrijkste wijnregio’s van Italië. In de regio ten zuiden van Firenze bezit Antinori prachtige wijngaarden rond de abdij van Passignano vanwaar de Solaia, Tignanello en Marchese Antinori afkomstig zijn. Ze zijn ook prominent aanwezig in Montepulciano, de andere roemrijke appellatie van Toscane waar ze in de cantina La Braccesca een lekkere Rosso en een klassieke Nobile di Montepulciano produceren. Het hoofdkantoor van Antinori kan je bewonderen in Firenze. In 2007 heeft Piero Antinori voor de vierde maal de Lifetime Achievement Award in ontvangst mogen nemen. Deze wordt toegekend aan de persoon die het meest gedaan heeft ter bevordering van de kwaliteit van wijnen wereldwijd.