Lovindi

Webshop » Wit » Frankrijk » Domaine Giraud "Les Sables d' Arène" Côtes du Rhône Blanc

Domaine Giraud "Les Sables d' Arène" Côtes du Rhône Blanc

Domaine Giraud "Les Sables d' Arène" Blanc Domaine Giraud "Les Sables d' Arène" Côtes du Rhône Blanc€ 15,00 inclusief BTW

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 14,25

Domaine Giraud  is ontstaan in 1974 ​​uit de passie van Pierre en Mireille, uit de ontmoeting van twee families. Pierre Giraud is de zoon van een lijn van wijnbouwers van meer dan 6 eeuwen oud. Als telg uit de familie Armenier heeft hij altijd met passie zijn wijngaard bewerkt. De familie Buou was al generaties lang eigenaar van de dorpsstokerij. In 1974 beginnen zij met het cultiveren van 4 hectare wijnstokken als deelpacht. 

In 1998 gaf Pierre op zijn beurt zijn passie voor wijnstokken en wijn door aan zijn kinderen. Marie en François hebben na hun studie wijnbouw en oenologie het landgoed hand in hand overgenomen. Onder het welwillende oog van hun ouders wijdden ze zich aan de teelt van de wijnstok en het maken van wijnen.  Ze zijn betrokken bij het selecteren van percelen, waarbij ze hun kelder renoveren om steeds elegantere wijnen te produceren, met respect voor de familietradities, maar de grote verandering treedt op tijdens de overgang naar biologische landbouw in 2008. 


Omschrijving:
De druiven voor deze witte wijn groeien op dezelfde percelen als deze voor de rode Lirac. Deze wijn heeft een mooie witgouden kleur met groenachtige reflecties. De neus is bloemig (meidoorn, witte lelies) met hints van ‘peche de vigne’. De mond, fruitig, levendig en mineraal, onthult aroma's van wit vruchtvlees (peer), gedroogde mango en verse vanille. We onderscheiden eveneens een zilte toets die zorgt voor een heel leuke spanning in de wijn.

Deze wijn zal, ondanks zijn iets hogere prijs, zonder meer horen bij de beste witte wijnen (zowel op basis van smaak als prijs/kwaliteit) uit ons assortiment.