Lovindi

Webshop » Exclusieve Wijnen » Fattoria Terre del Marchesato Toscana Rosso "Aldone" 2015

Fattoria Terre del Marchesato Toscana Rosso "Aldone" 2015

Fattoria Terre del Marchesato Toscana Rosso Aldon Fattoria Terre del Marchesato Toscana Rosso "Aldone" 2015€ 49,00 inclusief BTW

Voorafbestellen (Pre-order)

Bolgheri is een van de meest interessante regio’s in Toscane.

Het begon allemaal in 1944 toen Mario Incisa della Rochhetta (indertijd werd deze visionair voor domoor versleten) 1 ha Cabernet Sauvignon aanplantte in Bolgheri daar waar iedere andere Toscaan Sangiovese zou aanplanten. Deze hectare werd aangeplant achter het Castello di Castiglioncello in Bolgheri dat afgeschermd is voor de zeebries.
Dit was de geboorte van Supertuscan ‘Sassicaia’.

In 1954 kocht Emilio Fusili een stuk land van de Markies Incisa della Rocchetta waarop hij groenten wilde telen. Zijn kleinzoon Maurizio werd opgemerkt en aangeworven door de wereldbekende Antinori alwaar hij 10 jaar bleef en ervaring opdeed.

In 1998 bekroop hem echter de drang een eigen project te ontwikkelen. Daarvoor gebruikte hij het land van zijn vader en grootvader en plantte ook een aantal nieuwe wijngaarden aan. Zo ontstond Terre del Marchesato met de verwijzing naar de ‘Markies’ van wie de familie Fusilli ooit het land aankocht. De Fattoria ligt in het middelpunt van 3 kleppers : Antinori, Masseto en Sassicaia.

‘Aldone’ is de naam van de grootvader van Maurizio (vader van Alesandro die nu het wijnmaken op zicht heeft genomen). Aldone is nog altijd het hart en ziel van terre del marchesato en vergast elke bezoeker op riante verhalen uit zijn jeugd. Aldone is ondanks zijn leeftijd ene heel imposante man. Daarom hebben ze aan hun meest imposante wijn zijn naam gegeven. 

Omschrijving: 
Diepe robijnrode kleur met aroma’s in de neus van rijpe zwarte vruchten en pruimenconfituur. Aangename eiktoets (te wijten aan de 18 maanden rijping in Franse eiken vaten) heel krachtige aanzet. Weelderige tannines Heel evenwichtige wijn. Indrukwekkende aangename afdronk. 

Bedruiving: 
100% Merlot 

Foodpairing: 
Lekker bij geroosterd vlees en wildgerechten. Ook heerlijk bij rijpe kazen.