Lovindi

Webshop » Bubbels » Alsina & Sardà Brut Reserva

Alsina & Sardà Brut Reserva

Alsina & Sardà Brut Reserva€ 9,80 inclusief BTW

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 9,31
Zeer kwalitatieve cava met frisse toetsen van wit fruit & citrus. Tevens blijft hij gedurende 18-20 maanden 'sur lattes' liggen, wat meer is dan vele champagnes. Tijdens deze period ontstaan heerlijke aroma's van toast & gist. 

Herkomst 
Alsina & Sardà is een Bodega 50km ten westen van Barcelona en begon met de productie van cava in 1982. Vanaf het begin werd dit gedaan met veel respect voor de omgeving en natuur. In alles zetten zij de zoektocht naar evenwicht en balans centraal, van het onderhoud in de wijngaard, over het rijpingsproces van de druiven en de productie van de wijn. 
Deze filosofie loont jaar na jaar want Alsina & Sardà heeft ondertussen een mooie reputatie, van kwaliteitsvolle cava's, opgebouwd. 

Vinificatie 
De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die tussen de 20-30 jaar oud zijn. Na de pluk volgt een heel trage persing en een fermentatie op lage temperatuur in stalen tanks. Hiermee probeert de wijnmaker maximale frisheid en smaak uit de druiven te halen. De tweede fermentatie vindt plaats in de fles, waar de wijn ongeveer 18-20 maanden sur lattes ligt.

Omschrijving  
Groenachtig van kleur met wat gele boventonen, levendige belletjes en kroonvorming. In de neus vallen vooral  wit en citrusfruit op, met nuances van zoete broodjes en verse gist. In de mond is deze cava heel fris, smaakvol en evenwichtig.

Bedrijving 
40% Macabeu, 40% Xarel·lo, 20% Parellada

Schenken 
Heerlijk als aperitief, of bij lichte voorgerechten.