Lovindi

22 nieuwe Premier Cru wijngaarden in de Pouilly-Fuissé


Het Franse Nationale Instituut voor Oorsprong en Kwaliteit (INAO) heeft 22 premier cru ‘klimaten’ officieel erkend binnen de appellatie Pouilly-Fuissé
De AOP Pouilly-Fuissé wordt de eerste appellatie in de Bourgogne-subregio Mâconnais die profiteert van eersteklas cru-wijngaarden.
De 22 nieuwe premier crus zijn goed voor een totaal van 194 ha aan wijnstokken aangeplant land, wat overeenkomt met circa 24% van het totale wijngaardoppervlak van Pouilly-Fuissé (800 ha), verdeeld over de vier gemeenten van de appellatie: Chaintré, Fuissé, Solutré-Pouilly en Vergisson.
Een voorstel voor de erkenning van deze klimaten als premier crus werd 10 jaar geleden voor het eerst ingediend bij de INAO. Sindsdien werkt het INAO samen met de Organisatie voor Defensie en Beheer (ODG) van de appellatie Pouilly-Fuissé om de waardigheid van deze 'terroirs' te beoordelen.
De 22 nieuwe premier crus, gemeente voor gemeente :

Chaintré:


Fuissé:

Solutré-Pouilly:
Vergisson:

Bovenstaande post is een vertaling van het artikel op volgende website: https://imbibe.com/news/pouilly-fuiss%C3%A9-gets-22-premier-cru-vineyards/



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Heeft u een vraag?